İyi Bir Kariyer İçin Olmazsa Olmaz Nedir?

İbrahim Öztürk İbrahim Öztürk
24.05.2016 20:18


Günümüzde çoğu insan güzel bir yaşam için hayaller kurar ve gayret gösterir. Şüphesiz bu güzel yaşamın kilit taşlarından bir tanesi kariyerdir. İyi bir kariyerin getirisini sadece maddi anlama yormamak gerekir. İyi bir kariyer sayesinde toplum tarafından sevilen ve saygı duyulan bir birey olmaya aday olacağınızı unutmamanızı tavsiye ederim. Peki, iyi bir kariyer için olmazsa olmaz nedir?

Her öğrenci gibi sizde yıllarınızı verdikten sonra kendi kariyer yolunuzun ilk adımı olan diplomanızı aldınız. Sıra edinilen bilgileri pratikte uygulamaya geldi, ancak unutmamak gerekiyor ki asıl macera o an başlıyor. CV doldurup iş arayışlarına başladıktan sonra acı gerçekle karşılaşacaksınız, TECRÜBE! Evet, iş ilanı yayınlayan firmaların büyük bir bölümünün kriterlerini incelediğinizde diplomadan ziyade tecrübeye önem verdiğini göreceksiniz. Bundan dolayı eğitimin yanı sıra tecrübe edinmek sizi bir adım daha öne taşıyacaktır. Eğitiminize engel olmadığı sürece size tecrübe katacak olan fırsatlar kovalayın.

Kulüp Faaliyetlerine Katılın

Öğrencilik yıllarında düzenlenen kulüp faaliyetlerine katılarak hem çevrenizi genişletebilir hem de iş hayatının işleyişi ile ilgili bilgi toplamış olursunuz.

Stajlarınızı Tamamlayın

Zorunlu ya da gönüllü fark etmeksizin staj yapmak size iş hayatı deneyiminizde büyük katkı sağlayacaktır. Eğitim gördüğünüz okullarda tamamladığınız stajlarınız yanında dış stajlarınızı tamamlamanız kariyer yaşamınızda sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Gönüllü Olarak Çalışın

Herhangi bir ücret talep etmeksizin gönüllü olarak yapılan işler, tecrübe aşamasında büyük yol kat etmenizi sağlayacaktır.

Sonuç olarak iyi bir kariyer için sıralanabilecek onlarca etken arasından benim için olmazsa olan tecrübedir.

Admin Akademi
Kendinizi Geleceğe Hazırlayın