Mühendislere Tavsiyeler

Güven Bakırtaş Güven Bakırtaş
08.05.2016 01:37


Küçükken bir oyuncağın içerisinde ne olduğunu merak edip açtınız mı? Hayatımızı kolaylaştıracak fikirler ürettiniz mi? Her gün bir şeyler öğrenmek, hayatınıza yeni değerler katmaktan zevk alıyor musunuz? Eğer bu sorulara cevabınız evet ise siz gerçek bir mühendissiniz.

Eğer bu soruya cevabınız hayır ise ve bir mühendislik bölümünde okuyorsanız üzülmeyin. Belki doğuştan bir mühendis değilsiniz ama aşağıda belirttiğim hususlara dikkat ederek kendinizi geliştirebilir ve iyi bir mühendis olabilirsiniz.

Bir mühendisin hangi niteliklere sahip olması gerektiğini bir önceki yazımızda ele almıştık.

Bu yazımızda mühendis adaylarına naçizane önerilerimiz olacak.

İlk olarak işe bölümünüzü ve hocalarınızı tanımakla başlayın. Yeni bir bölüme geldiniz. Bilgisayar, elektrik, inşaat, makine vs. bölümün en önemli derslerini, en iyi hocalarını, kulübünde ne tür faaliyetlerin gerçekleştirildiğini öğrenin.

Alanınız ile ilgili tüm dergileri ve siteleri takip edin. Örneğin; inşaat mühendisliğinde okuyorsanız Türkiye'de ve Dünya'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren tüm firmaları, projeleri ve kişileri takip edin.

Bölümünüzün eğitim kulübüne mutlaka üye olun ve aktif rol gösterin.

Hocalarınızla aranızı iyi tutun. Derslerde ki yüksek puanlarınızla ve yaptığınız projelerle onlara ne kadar başarılı olduğunuzu gösterin. Zira mezuniyete doğru CV'ye yazmak için referans arayışınız başlayacak.

Bölümünüzle ilgili verilen tüm eğitimleri, sertifika programlarını, seminerleri yakından takip edin. İş hayatında sertifika ne kadar önemsiz görülse de işe alımınızda sizi diğer adaylardan 10 adım öne geçirecektir.

Okul boyunca yapacağınız yaklaşık iki aylık stajı çok iyi değerlendirin. Alanınızla ilgili teknik mühendislerin fazla olduğu yerlerde staj yapmayı tercih edin. Mezun olduktan sonra staj yaptığı yerde çalışan çok kişi var. Burada önemli olan verilen iş çok basit olsa da, önemseyin ve hassasiyet ile işinizi yapın.

Son olarak kendinizi geliştirmek istediğiniz alanla ilgili güzel bir fikir üreterek Tübitak'a proje başvurusunda bulunun. Bu gibi büyük kurumların desteği ile yapılan projeler iş hayatında büyük referans sağlayacaktır.

Admin Akademi
Kendinizi Geleceğe Hazırlayın