Koş Mühendis Koş

Güven Bakırtaş Güven Bakırtaş
27.04.2016 20:22


Bu yazıyı üniversitede herhangi bir mühendislik dalında eğitimini sürdürmekte olan arkadaşlar için ele aldım. Yeni mezun arkadaşlar içinde geç değil, kendilerini geliştirebilirler. Fakat kendini geliştirmenin en doğru adresi üniversite ortamıdır.

Yazımın başlığından da anlaşıldığı gibi Mühendis olmak, sürekli koşmayı gerektirir. Bilindiği üzere dünyada her gün, yeni yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bir mühendis sürekli olarak teknoloji bilgisini tazelemeli, "farklı neler yapılabilir" ya da "üretilen teknolojiler nasıl geliştirilebilir" gibi sorular üzerinde düşünmelidir.

Biz mühendisler olarak, en çok yanılgıya düştüğümüz konu; "bir teknoloji ortaya çıkmış ise artık onun üzerinde herhangi bir geliştirme yapılamaz". İlk olarak bu yargıyı kırmamız lazım. Şöyle düşünelim; ilk telefon 1876'da üretildi. O günden bugüne telefonun hiç geliştirilmediğini düşünelim, hayal edebiliyor musunuz?

Bizim bu noktada yapmamız gereken şey yeni teknolojileri takip ederek "Hangi özelliklerle, bu teknolojiler daha iyi hale getirilebilir?" sorusunun cevabını aramaktır.

Özet olarak bir Mühendis, öğrenmeye aç olmalı, teknolojiyi yakından takip etmeli, yeni fikirler üretebilmeli, projeler geliştirebilmelidir.

Hangi üniversiteden mezun olduğundan ziyade ne kadar proje geliştirdiği önemlidir. Üniversitede hangi faaliyetlerde bulunduğu önemlidir.

Admin Akademi
Kendinizi Geleceğe Hazırlayın