Başarılı Olma Yolunda

Ebru Diler Ebru Diler
01.08.2016 23:42


Hepimiz bir şeyler için mücadele ederiz. Doğduğumuzdan beri bu böyledir; büyümek için, okumak için, iş sahibi olmak için, kaliteli bir yaşam için. Peki bu mücadeleler bize ne getirir? Başarı ya da başarısızlık.

  • Başarı kişisel refahtır.
  • Başarı özgürlüktür
  • Başarı özsaygıdır.
  • Başarı kazanmaktır.
  • Başarı hayranlık beslenen olmak demektir.

Her insan başarı ister. Herkes hayatın en iyisini ister. Kimse başarısız olmak, sıradan bir hayat yaşamak istemez. Başarıya ulaşmamızdaki en büyük etken inançtır. Başarabileceğimize inanarak başarı kazanabiliriz ama başarılı olacağımızı dileyerek sadece onu isteriz. Başarabileceğimize inanmamız, başkalarının bize güven duymasını sağlar. Tüm bunlar yapma gücümüzü tetikler ve bizleri harekete geçirir.

Çoğumuz bir işe başlarken zaten olumsuz olacak düşüncesiyle o işe adım atarız. Bu da bizim inançsız olduğumuzu destekler. İnançsızlık ise ardından istemsizce başarısızlığı getirir.

Zaferleri düşünün ve başarıya ulaşın.

Oturup düşündüğümüzde hepimiz çoğunlukla bizi başarısızlığa itenlerin; sağlığımız, zekamız, yaşımız, şanssızlığımız, gibi şeyler olduğunu söyleriz. Aslında bunların hepsi, bizim mazeretimizdir. Mücadele etmemek için bunları türetiriz ve sonunda başarıya ulaşamayız. Başarılı olanlar ise bunun tersini yapar. Ne sorunu olursa olsun onu bir çözüm bulur veya bertaraf etmeye çalışır. İleride kazanacaklarınızı düşünün ve kendinize engel koymayın.

Korkmayın özgüvenli olun.

Korku bir sürü insanın neden az şey başardığı sorusunun en büyük cevabıdır. “Ya yapamazsam, ya başarısız olursam?” Tüm bu soruları kafanızdan atın. Olumsuz değil, olumlu düşünün. "Ben bu işi yapabilirim" düşüncesini kendinize telkin edin. Ne kadar olumlu düşünürsek, o kadar başarılı oluruz. Kendinize inandığınız sürece, önünüzde hiçbir engel duramaz. Kendinize değer katın, her gün kendinizle görüşmeler yapın.

Büyük düşünün.

Büyük düşünün ki, küçük şeyler sizi ilerlemekten alıkoymasın. Yolunuza çıkan engeller sizi, başarıya ulaşmaktan uzaklaştırmasın. Aksine, onu defetmek bir başarı daha getirsin. Kendinizi asla küçümsemeyin. Kendinize hak ettiğiniz değeri verin. Unutmayın siz değerlisiniz! İşinizi sevin, onu küçümsemeyin. Bilen kişilerden mutlaka yardım alın ama onların kuklası olmayın. Her zaman en iyisine yönelin. Başarısız olduğunuzda hayata küsmeyin.

Hata yapabilirsiniz ama asla vazgeçmeyin. Ümitsizliğe kapılmayın. Daha iyisini isteyin. Bir kez başarısız oldunuz diye her şey sona ermedi. "Başarı, zorluklarla mücadele etme sanatıdır" bunu unutmayın.

Hedeflerimiz, inancımız bizi başarıya götüren en büyük etmenlerdir. Her zaman inanın ve mutlaka kendinize büyük hedefler koyun.

Admin Akademi
Kendinizi Geleceğe Hazırlayın