Hayatınızın Eğitim Koçu Olun

Esra Söylemez Esra Söylemez
15.03.2016 16:30


Yaşam, sizi bir noktadan başka bir noktaya taşıyabilir. İdealist bir yaklaşım, lise yıllarında başladığına inanıyorum. Lise yıllarında seçilen alana göre üniversite seçimi için bir basamak oluyor. Kişinin ne istediğini bilmesi, her meslek dalı için bilgi alması, bu meslek dalındaki kişileri araştırıp tanışabilir. Lisede hareket etmek, üniversitede de koşmak ve sonrası ise hedef için sıçrayış yapmak lazım diye nitelendiriyorum bu durumu.

Kendi yaptıklarımdan yola çıkarak, Sakarya Üniversitesi İşletme fakültesini bitirdim ve İşletme’yi çok seviyorum. Çünkü çok kapsamlı bir alan. İnsan ilişkilerinin olmasıyla birlikte buna eşdeğer sayısal konularda da bilgi içerisindeyim. İşletme bölümünde, müşteri ilişkiler, halkla ilişkiler, insan kaynakları, koordinatörlük, muhasebe, bankacılık ve yönetim gibi departmanları kapsamaktadır. Elbette diploma yeterli değildir.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha da gelişiyoruz. Daha birçok yenilikler ve kolaylıklar bekliyoruz. Teknolojinin bir bütünü olarak insanlarla iletişim de söz konusudur. Herşeyi harmanlamak ve bunun üstesinden gelmek gerekir. Hem insan ilişkileriniz güçlü olmalı hem teknolojinin sunduğu birçok özelliği yakında takip etmelisiniz. Her zaman daha da ileri hedefe gitmek için fırsatları değerlendirmek gerekir.

Alanınızı, düşüncelerinizi ve hedeflerinizi her zaman daha geniş tutmanız gerekir. Okuduğunuz bölümü seviyorsanız ve yaptığınız işi seviyorsanız bunun üzerine birçok bilgi, beceri, eğitimler ekledikçe birçok beklentinize cevap bulabilirsiniz.

Başarmanın yolu sorumluluk sahibi, azimli ve sabırlı olmanız gerekir. keyifli bir çalışma ortamı oluşturmalısınız. hangi alanda olursanız olun eğitim ve öğretimin daim olduğunu bilmeniz ve bununla birlikte kendinizi her koşulda ve her konumda daima yetiştirmeniz gerekmektedir.

İş ve eğitimdeki amacınız “pes etmemek”, “vazgeçmemek” , “inanmak”, “güvenmek” olmalıdır. Bunlar, her zaman en olumlu ve hedeflerinize yaklaşacak ya da yakalamanıza vesile olacak yetilerdir.

Bilginin olduğu yerdeki yanlış sanılan bilgi bile doğrunun yakınındaki en masum yanlıştır. En güzel bir olumlama için bazen başarmamak ve bu başarısızlığı da başarıya çevirmek gerekir. Sizce? Yani yaşamın her anında risk vardır. Her zaman başarılı olamazsınız ve her zaman doğrular sizi bulmayabilir. Bunun bile bir anlamı var; kırılma noktası dediğimiz an bu anlardır. An gelir başarısızlık yaşarsınız ama sonucunda daha da hırslanır, tekrar tekrar denersiniz. Tekrar ve tekrar... vazgeçilmeyen anlar ve deneyimler size yeni kapılar açar, yeni fırsatlar yakalayabilmenizi sağlar ve akabinde yeni insanları tanımanıza vesile olur.

Ve yılmadan bir basamak daha...

Admin Akademi
Kendinizi Geleceğe Hazırlayın