Mezun Olduktan Sonra Nasıl İş Bulursunuz?

Gökhan Can Gökhan Can
18.06.2016 22:00


Günümüzde iyi bir üniversiteden başarıyla mezun olmak ya da bir yabancı dili çok iyi konuşmak, iş bulmada yeterli olmuyor. Her yıl iki milyon genç, üniversiteli olmak için sınavlara giriyor. Bu sınavlara yıllarca hazırlanan gençler ve aileleri sadece "emek" harcamıyor, aynı zamanda da sınavlara hazırlık için bütçe ayırmak zorunda kalıyor.

Bu zorlu süreçten geçip, bir üniversiteye giren gençleri yaklaşık 4 yıl sonra başka bir "yarış" bekliyor. Bu kez de iş bulmak zorundalar. Her yıl üniversitelerden mezun olan yaklaşık 650 bin genç, "iş bulma yarışına" katılıyor. Üniversiteden mezun olan gençler, hep aynı sorunun yanıtını almak istiyor: "Mezuniyetten sonra iş bulmak için avantajlı duruma nasıl geçebilirim, nasıl tercih edilen biri olabilirim?". Bu sorunun yanıtı, yaratıcılığını ve diğerlerine göre farkını göstermekte yatıyor.

Peki nasıl fark yaratabilirsiniz?

Kendinizi Geliştirin

Eğitiminiz süresince kendinizi geliştirmeye odaklanın. Çeşitli sektörlerde iş deneyimi kazanın, staj yapın, sosyal sorumluluk projelerinde etkin rol alın, bir spor kulübü ya da üniversitenin kulüplerine katılın.

Gönüllü Staj

Gönüllü olarak yapacağınız stajlar size, iş deneyimi kazanmanıza ve iş verenlerin gözünde bir adım önde olmanızı sağlar.

Erasmus'a Gidin

Global bir bakışa sahip olmanız için mutlaka Erasmus'a gidin.

Yabancı Dil Olmazsa Olmaz

Günümüzde İngilizce, fark yaratan bir unsur olmaktan çıktı. İngilizce'nin üzerine koyulacak olan her dünya dili sizi, diğer yarışmacılardan bir adım daha ileriye taşır.

Sosyal Etkinliklere Katılın

Uluslararası şirketler, akademik başarı dışında mutlaka sosyal etkinliklere de dikkat ediyor. Bu tip tecrübeler, öğrenciye global ve bütünsel bir vizyon sağlıyor ve iş başvurularında rekabetin yoğun olduğu şirketler için fark yaratmasına sebep oluyor.

Çevre Edinin

Katıldığınız ortamlarda, etkinliklerde ve birçok yerde mutlaka yeni insanlarla tanışıp çevre edinin. Bir iş başvurusu yaptığınızda mutlaka size önemli bir yardımı olacaktır.

Son olarak en önemlisi, asla sıradan olmayın, her zaman gelişime açık olun.

Admin Akademi
Kendinizi Geleceğe Hazırlayın